fbpx
+38 (097) 979-29-85 +38 (067) 466-20-55
Телефон: +38 (097) 979-29-85 +38 (067) 466-20-55
Робочі години: Пн-Пт: 09:30 - 18:30
03150, м Київ,
вул. Велика Васильківська, 72,
бізнес-центр «Олімпійський»,
вхід №1, 4-й поверх

Спитайте нас

Ваше ім’я *

E-mail *

Телефон *

Повідомлення

10 причин відвідати М’янму (частина 2)

М’янма — дивовижна екзотична країна. Її офіційна назва звучить дуже поважно — Республіка Союз М’янма, а раніше державу називали Бірма. Розташована вона на півострові Індокитай, а кількість туристів, які відвідують її, щороку зростає. Ми розповімо про причини, які спонукають прилетіти до М’янми.

Перша частина тут

6. Захопитись ідеальними обрисами Мандалайського палацового комплексу.

Будівництво Мандалайського палацового комплексу тривало дуже довго, за оцінками істориків, його закінчення датується 1857 роком. Палац наче вписаний у квадрат, кожен бік якого простягнувся на 2 км. Він оточений водою по периметру — це традиційний захист. Водночас є чотири мости, які дозволяють потрапити на територію. Оглядова екскурсія територією дозволить не тільки оцінити велич палацу, а й захопитись його досконалими формами.

Порада від досвідчених туристів: підніміться на один з оглядових майданчиків — побачене залишить незабутні спогади.

7. Пройтись дерев’яним мостом, який вважається найдовшим у світі.

Міст з дерева, який вважається найдовшим у світі, — це міст Убейн. Його довжина — 1,2 км. Зараз деякі ділянки моста укріплені бетонними стовпами, що не робить його менш красивим та ефектним. Побудований міст через озеро Таунтоме у XIX столітті. Перехід по ньому нагадує подорож у безчасся — дивлячись на воду і навколишні краєвиди, легко можна забути, що на дворі третє тисячоліття.

Славетний дерев’яний міст Убейн на заході сонця

8. Побачити озеро Інле і життя на воді.

Неймовірне у своїй красі озеро Інле розташувалось заввишки 1400 м над рівнем моря. Але відоме воно навіть не цим. Сюди їдуть подивитись на життя народності інтха — люди влаштували весь свій побут навколо вод прісного озера. Будинки на палях, городи на воді — це вражає.

9. Відвідати Монастир стрибучих кішок.

Там же таки, на озері Інле, стоїть один з найцікавіших монастирів у Південно-Східній Азії. Як і всі споруди в цьому місці, він стоїть на палях, а його особливістю є аж ніяк не монахи, а кішки, що стрибають усюди.

Озеро Інле — унікальне місце для життя народності інтха

10. Спробувати страви місцевої кухні.

Гастрономічна М’янма не менш цікава, ніж будь-яка інша країна цього регіону. Тут прадавні традиції переплітаються із сучасністю, в їжі переважають овочі та фрукти, а сама кухня дуже гостра. З іншого боку — де ще можна спробувати салат з листя чаю, до того ж маринованих?

Подорожі до М’янми — можливість потрапити в зовсім інший світ. Унікальні традиції, подих старовини вкупі з цілком сучасними містами — М’янма не залишить вас байдужим!