fbpx
+38 (097) 979-29-85 +38 (067) 466-20-55
Телефон: +38 (097) 979-29-85 +38 (067) 466-20-55
Робочі години: Пн-Пт: 09:30 - 18:30
03150, м Київ,
вул. Велика Васильківська, 72,
бізнес-центр «Олімпійський»,
вхід №1, 4-й поверх

Спитайте нас

Ваше ім’я *

E-mail *

Телефон *

Повідомлення

5 місць на Сардинії, які обов’язково потрібно відвідати

Сардинія. Уже тільки одна назва вабить і кличе, а давня історія в поєднанні з ідеальними умовами для відпочинку обіцяють гарну подорож. Цей острів у складі Італії схожий на державу в державі — тут свої традиції та пам’ятки, які обов’язково слід побачити на власні очі. Отже, п’ять місць на Сардинії, які подарують безліч вражень і залишаться в пам’яті.

Нураг Баруміні або Su Nuraxi

Ця пам’ятка настільки важлива, що ЮНЕСКО присвоїла їй статус об’єкта всесвітньої спадщини. У туристичних довідниках і путівниках цей нураг незмінно називають найкращим з усіх збережених на Сардинії, а всього їх 7–8 тисяч. Колись, за оцінками істориків, таких веж на острові було до 30 тисяч.

Довідка: нураг або нурага — це особливий вид вежі, які будувались у цій місцевості ще до нашої ери. Як правило, навколо нурага було поселення.

Цікавий комплекс із п’яти веж із головною в центрі (триповерховою) датується приблизно XV століттям до н. е. Також відомо, що частина комплексу зруйнована. Своєю сьогоднішньою славою ця пам’ятка зобов’язана археологу Джованні Лілліу. Саме він спочатку звернув увагу світової архітектурної спільноти на пам’ятник, а потім і провів величезну роботу, щоб там розпочались розкопки.

Нураг Баруміні належить до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Карлофорте

Це невелике містечко на південному заході Сардинії. Оазис тиші та спокою, а ще джерело гарних пейзажів — саме так кажуть про нього туристи. Єдина комуна острова Сан-П’єтро налічує трохи менше ніж 6,5 тисяч жителів і може похизуватись власним діалектом. У містечку можна прогулятись вузенькими вуличками, насолодитись неквапливістю місцевого життя та подивитись на визначні пам’ятки:

  • церква Невинних Юнаків (Novelli Innocenti), яку звели після трагічної корабельної аварії в місцевих водах;
  • кінотеатр Джузеппе Каваллера (Giuseppe Cavallera);
  • церква Богоматері — заступниці жертв корабельних аварій.

Звичайно ж, тут є і природна краса: величезні скелі Бобба, Кала-Фіка і «Колони» (Le Colonne), висота яких сягає 16 метрів. І все це на тлі дивного моря кольору топазу. Найкращий час для візиту Карлофорте — кінець травня і початок червня. У цей період тут відбувається свято Girotonno (у перекладі — «хоровод тунця») з піснями, танцями, вогнями, музикою і шедеврами місцевої кухні.

Надзвичайне видовище — Le Colonne в Карлофорті на Сардинії

Ущелина Су-Горропу

Це найглибший каньйон на Сардинії та один із найглибших у всій Європі. Розташовується він на південному сході острова, і бувалі мандрівники радять виділити на відвідання каньйону цілий день, аби не просто побачити цю красу, а й мати змогу досліджувати околиці. Десь тут, за легендою, є земля довгожителів, пройшовшись якою, людина житиме довго і щасливо. Щороку її шукають сотні охочих — через це в регіоні Ольястра частенько багатолюдно.

Природну красу Су-Горропу потрібно побачити на власні очі

Кастельсардо

Середньовічне місто на Сардинії не просто миле і чарівне, воно значиться у переліку найкрасивіших міст Італії. Його родзинка — різнокольорові будиночки на величезній горі, й усе це на тлі блакитного моря. Замок Дорія розмістився на самісінькій вершині, і ті, хто підніметься до нього, побачить всю затоку Азінара й Корсику на обрії. У містечку, як і століття тому, плетуть кошики і готують лангустів своїм особливим способом. А історичні пам’ятки тут трапляються буквально на кожному кроці.

Різнокольорові будинки і замок над містом — незабутній пейзаж на Сардинії

Настінний живопис в Оргозоло

Невелике містечко Оргозоло розташувалось у місцевості під назвою Барбаджо і вважається «столицею» настінних фресок — їх тут півтори сотні. І хоча ці пам’ятки не можуть похвалитись солідним віком (перше зображення з’явилось у 1969 році), вони все ж таки є магнітом для туристів.

Настінні картини — результат політичного життя регіону. На фресках зображували найрізноманітніші сюжети: Resistenza (італійський рух Опору), звільнення країни від фашизму, життя звичайних вівчарів, сільський сардинський побут і багато чого іншого. Вважається, що цей живопис політизований, однак фрески на стінах відомі далеко за межами Сардинії і значаться в путівниках для туристів.

Настінні фрески в Оргозоло — одна з яскравих пам’яток на Сардинії

Сардинія — одна з перлин у намисті італійських регіонів. Вона, без сумніву, залишить свій відбиток у душі мандрівника, адже тут природна краса межує з пам’ятниками культури та історичними пам’ятками. Один із турів, які ми пропонуємо туристам, дозволить вам побачити Сардинію у всій її красі!